Over mij

ik ben Tessa.

Business consultant & strateeg.

Ik heb letterlijk voor het vak ‘ondernemen’, met de specialisatie marketing, gestudeerd. Vervolgens een tijd lang zowel miljoenenbedrijven áls kleinere ondernemers geadviseerd in marketing & strategie, waarbij ik deze strategie ook uitvoerde. 

Ik startte met mijn eigen bedrijf en groeide binnen een halfjaar van €0 naar een omzet en winst van consistent meer dan €20.000 per maand. 

En dit was leuk. Maar lang niet genoeg voor mij. 

Ik wilde meer. Ik was hongerig. Ik wilde doorgroeien en mezelf constant blijven uitdagen alles er uit te halen wat er in zit. Anderen op de allerbeste manier helpen, en tegelijkertijd daarmee mijn droomleven kunnen leiden. 

Inmiddels adviseer ik zelfstandig al drie jaar lang zelfstandige kennisondernemers op het gebied van marketing & sales. In drie jaar tijd heb ik honderden ondernemers mogen helpen met marketing en sales, zowel in mijn masterclasses als intensieve begeleidingstrajecten. 

Daarbij ben ik niet van knuffelcoaching, ‘go with the flow’ en laid back ‘intuïtief ondernemen’. Het zal vast werken voor sommigen, maar ik geloof er niet in. Ik geloof in persoonlijk passend, rationeel strategisch ondernemen. Weloverwogen stappen zetten op basis van ervaring en best practices. Vooral gaan DOEN om resultaat te zien. In concreet advies, in plaats van steeds coachende vragen stellen (om alleen maar meer vragen boven te doen komen). 

 

Want door te doen, ga je pas resultaat zien. En door het doen te combineren met bewezen strategieën die op maat, persoonlijk bij jouw bedrijf passen, vind je succes voor jouw bedrijf. Gegarandeerd, keer op keer weer. Want: je laat niks aan toeval over. 

Ik heb iedere denkbare strategie wel getest, geoptimaliseerd en opgeschaald: zelf, of met mijn klanten. Van verschillende business modellen tot aan uiteenlopende marketingstrategieën: ik heb het gedaan. Low end, high end of hybride positioneren. Werken met webinars, enorme mailinglijsten en masterclasses. Maar ook de kracht van Google gebruiken door SEO, SEA en affiliates. Waarbij het altijd zo is dat social media, ijzersterke websiteteksten en een slimme positionering aan de basis lagen. 

Keer op keer vond ik de succesformule. Voor mij, maar ook voor mijn klanten. Om door te schalen naar 40K, 50K omzetmaanden, vanuit rust en vrijheid. 

Want ik weet inmiddels: alles is mogelijk. Er is simpelweg geen plafond wat niet te doorbreken is. Zolang je maar op de juiste momenten, de slimste strategische stappen neemt.

“Zelden ben ik zo onder de indruk geweest van iemands passie, commitment en kennis. Tessa weet echt waar ze het over heeft als het gaat om marketing, sales en strategie.”

– Tineke Zwart

‘Wat maakt dat jij me verder kan helpen?’

Goeie vraag. Er zijn ontzettend veel coaches en consultants op de markt, waarbij het lastig is vanaf de buitenkant te zien wie nu echt goed is. Ik zou vooral zeggen: kijk naar wat anderen over mij zeggen.

Maar: hierbij ook nog een aantal cijfers.

Ik heb al meer dan 200 ondernemers 1:1 mogen begeleiden in omzetgroei. Daardoor weet ik wat werkt en niet werkt: dit hebben we keer op keer gezien.

Ik heb in 4 jaar fulltime ondernemerschap mijn eigen bedrijf geschaald van €0 naar €100.000+ winst per maand. Consistent.

Inmiddels kan ik het dan ook niet meer alleen 😉 Maar werk ik ook met een slim team: een combinatie tussen freelance-, commissie- én een ‘vast’ loondienst team. Schalen doe je niet alleen, daar kan ik je alles over vertellen. Inmiddels werken we met een vast team van 3, en een flexibel team van 6.

In mijn online trainingen heb ik meer dan 10.000+ aanwezigen mogen hebben, waarmee ik constant marketing en consumentenpsychologie kon testen en continu de winnende formule kon ontdekken.

Tessa is volgens mij een genie haha. Dat ze een marketing wonder was wist ik al. Maar de mate waarin zij tot in kleine details kan onthouden waar elke klant mee bezig is, is echt bizar. En op elke vraag heeft ze een antwoord dat de hele groep weer vooruit helpt. Niet normaal hoe goed ze is in wat ze doet.”

– Chevaly Riebeek

Dit zeggen anderen over Tessa

Niet lullen maar poetsen.

Ik ben opgegroeid met een nuchtere, ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Als je wat wilt, dan moet je daar (hard) voor werken. Vanaf jongs af aan nam ik die boodschap zeer serieus: ik was altijd ‘bedrijfjes’ aan het opstarten, om zo mijn eigen boontjes te doppen. Ik kocht dingen in en verkocht het weer voor meer. Dat was wat ik leuk vond, dat was waar ik energie van kreeg. 

Niet gek ook dat ik de studie Small Business & Retail Management ben gaan doen, om letterlijk te leren voor het vak ‘ondernemen’ en het managen van een bedrijf. Ik leerde alles over consumentenpsychologie, businessmodellen, positionering, marketing & sales. Binnen mijn opleiding besloot ik me te specialiseren in de richting van e-commerce en marketing. 

Ik heb een fascinatie voor consumentenpsychologie. Hoe kun je iemand overtuigen een aankoop bij je te doen? Waar moet je rekening mee houden en door welke aanpassingen kun je jouw dienst of product nog sneller of meer verkopen? En hoe kun je dit op een fijne manier doen, zonder dat je die pusherige verkoper bent? Marketing & sales zie ik als een soort spel: aan welke knoppen kun je draaien om het zo goed mogelijk te spelen, voor de beste uitkomst. En het leuke is: dit spel is nooit uitgespeeld. Het verandert namelijk steeds weer, in een steeds veranderende tijd. 

Marketing, marketing, marketing.

Na mijn opleiding ben ik in de marketing gaan werken. Als marketeer adviseerde ik zowel miljoenenbedrijven als kleinere ondernemers over hun marketingstrategie, en voerde deze ook uit. 

Ik was dagelijks bezig met budgetten, online campagnes en data-analyse, om de best mogelijke resultaten te behalen. Social media ads & content, SEO, SEA, zoekwoordenonderzoeken en A/B optimalisaties: ieder aspect van marketing voerde ik uit. Als een spons zoog ik alle kennis & informatie op die ik maar kon verzamelen, om telkens te kunnen optimaliseren en doorontwikkelen. 

Maar: Bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Hoewel ik mijn werk heel leuk vond, voelde ik dat er meer in zat. Tegen alle adviezen in zei ik mijn baan op helemaal aan de start van de coronacrisis. Mijn vrienden & familie dachten dat ik gek geworden was. Ik huurde een coach in en besloot te verhuizen, om full focus goed van start te kunnen gaan. (Op dit moment dacht mijn omgeving al helemaal dat ik van het padje af was.) Iedereen zei dat het niet slim was en dat ik daarmee mijn zekerheid op gaf maar ik wist: dit is wat ik wil en ik ga hier een mega succes van maken.

En dat ging goed. Heel goed. Binnen zes maanden fulltime ondernemen was ik al doorgegroeid naar €20.000+ winst per maand, en in mijn eerste jaar draaide ik meteen een ton omzet. Ik wist hoe het spel ‘ondernemen’ gespeeld moest worden en hoe ik telkens mijn omzetplafond kon doorbreken.

En dit was leuk. Maar ik wilde meer. Ik wilde doorgroeien.

Ik wilde doorgroeien en mezelf constant blijven uitdagen alles er uit te halen wat er in zit. Anderen op de allerbeste manier helpen, en tegelijkertijd daarmee mijn droomleven kunnen leiden.

 

Ik ging spelen met businessmodellen en marketing. Een low end, massa strategie inzetten. Hybride werken: low end én high end. Verschillende marketingstrategieen en systemen inzetten, om te testen wat het beste werkt voor welk aanbod en welke doelgroep.

 

Ik heb iedere denkbare strategie wel getest, geoptimaliseerd en opgeschaald: zelf, of met mijn klanten. Van verschillende business modellen tot aan uiteenlopende marketingstrategieën: ik heb het gedaan. Low end, high end of hybride positioneren. Werken met webinars, enorme mailinglijsten en masterclasses. Maar ook de kracht van Google gebruiken door SEO, SEA en affiliates. Waarbij het altijd zo is dat social media, ijzersterke websiteteksten en een slimme positionering aan de basis lagen.

 

Keer op keer vond ik de succesformule. Voor mij, maar ook voor mijn klanten. Om door te schalen naar 40K, 50K omzetmaanden, met behoud van rust en vrijheid.

Inmiddels adviseer ik al drie jaar lang zelfstandige kennisondernemers op het gebied van marketing & sales. In drie jaar tijd heb ik honderden ondernemers mogen helpen met marketing en sales, zowel in mijn masterclasses als intensieve begeleidingstrajecten. 

Over mijn werk

Mijn visie

In mijn jaren als ondernemer heb ik vooral één ding geleerd, en keer op keer gezien: groeien doe je door te DOEN. Door je dromen achterna te gaan, goede hulp in te schakelen, en actie te ondernemen op basis van kennis en ervaring opgedaan door testen en uitvoeren. 

Ik geloof niet zo in knuffelcoaching, ‘go with the flow’ en laid back ‘intuïtief ondernemen’. Het zal vast werken voor sommigen, maar ik geloof er niet in. Ik geloof in persoonlijk passend, rationeel strategisch ondernemen. Weloverwogen stappen zetten op basis van ervaring en best practices. Vooral gaan DOEN om resultaat te zien. In concreet advies, in plaats van steeds coachende vragen stellen (om alleen maar meer vragen boven te doen komen). 

Want door te doen, ga je pas resultaat zien. En door het doen te combineren met bewezen strategieën die op maat, persoonlijk bij jouw bedrijf passen, vind je succes voor jouw bedrijf. Gegarandeerd, keer op keer weer. Want: je laat niks aan toeval over. 

Wil je iets? Ga er dan voor. Schakel de juiste kennis in, en laat neem het heft in eigen handen. Wanneer je alles maar laat gebeuren laat je je toekomst jou ‘overkomen’. Als dat is wat je wilt: prima. Als dat niet is wat je wilt: zul je toch echt actie moeten ondernemen. 

 

Tessa heeft een enorm talent voor strategie en heeft het vermogen om direct tot de kern van een probleem te komen.

“Tessa heeft een enorm talent voor strategie en heeft het vermogen om direct tot de kern van een probleem te komen. Zo kan je zelf weken rondlopen met een probleem en weet Tessa binnen no-time de juiste vraag te stellen en een passend antwoord te formuleren. Na onze sessies heb ik altijd kantjes volgeschreven waar ik dan weer een maand mee door kon. Ook Tessa’s enthousiaste houding is aanstekelijk: ze weet altijd en overal kansen te spotten..”

– Nora Gosselink, In de Sterren