Ik ben Tessa.

Business coach.

Hi, ik ben Tessa, business coach. Ik help coaches en kennisondernemers opschalen in omzet met een hybride bedrijf: zowel werken met een passief- of groepstraject, als 1:1 werken met gevorderde ondernemers. Zodat ze vrijheid en rust ervaren, maar tegelijkertijd ook maximaal opschalen met hun bedrijf.

Ik heb een tijd lang gewerkt als online marketeer en consultant: ik adviseerde zowel miljoenenbedrijven als kleine ondernemers over hun online marketingstrategie én voerde deze ook uit. Maar ik merkte dat ik meer wilde, ik kon meer brengen dan dit. 

Ik zei mijn baan op om te gaan ondernemen en groeide binnen een halfjaar naar een winst van meer dan €20.000 per maand. En in de tijd daaropvolgend verdubbelde ik dit nog eens. Puur door ijzersterke strategie.

Ik geloof namelijk niet zozeer in manifesteren, ‘het aantrekken’ of een dieper liggende why. Ik geloof in concrete acties, strategie en slimmer werken om op te kunnen schalen.

Ik ben voor optimaliseren, automatiseren en opschalen door ijzersterke strategie zónder te moeten kiezen tussen massa draaien en exclusief verkopen en zónder een overvolle agenda te hebben. Opschalen met een hybride bedrijf. 

Opschalen met een strategie die niet alleen volledig afhankelijk is van Facebook ads en webinars of volledig van Instagram. Maar juist een gouden combinatie van marketingmiddelen en omzetstromen, waarbij je er voor jouw doelgroep bent met zowel een schaalbaar product, als een exclusief traject.

Daarbij zorg je er zo ook voor dat je een vrijwel lege agenda hebt: je maakt bij een selecte groep klanten impact door transformerende coaching, en een groot deel van je strategie draait (al dan niet automated) met een passief product. Dat zorgt voor vrijheid & rust.

Samenvattend: persoonlijke & financiële vrijheid met grootse impact.

Hier lees je wat anderen over mij zeggen.

 

“Zelden ben ik zo onder de indruk geweest van iemands passie, commitment en kennis. Tessa weet echt waar ze het over heeft als het gaat om marketing, sales en strategie.”

– Tineke Zwart

Ik zei mijn baan op, maar niet zonder rugzak aan kennis.

Het ondernemen zat er bij mij altijd al in. Ik heb de studie Small Business & Retail Management gedaan, een studie waarin je álles leert over ondernemen en het managen van een bedrijf. Daarbij specialiseerde ik me in de richting van e-commerce: ‘handel drijven via internet’. Daarna kwam ik terecht in de wereld van marketing: iets dat ik mega interessant vind.

Waarom? Omdat hier consumentenpsychologie om de hoek komt kijken. Hoe kun je iemand overtuigen een aankoop bij je te doen? Waar moet je rekening mee houden en door welke aanpassingen kun je jouw dienst of product nog sneller of meer verkopen? En hoe kun je dit op een fijne manier doen, zonder dat je die pusherige verkoper bent?

Consumentenpsychologie is cruciaal en moet je begrijpen wil je succes met je strategie en bedrijff hebben. Er zijn namelijk teveel concurrenten in elk vakgebied. Je bent niet meer de enige in jouw vakgebied. Als je dit ‘spel’ van consumentenpsychologie niet snapt, en niet goed en slim in kunt spelen op die ideale klant, dan ga je gewoon niet winnen.

Daar wilde ik meer over leren en ervaring over opdoen. Door mijn studie leerde ik al ontzettend veel over de theorie van marketing: businessmodellen en strategieën. Vervolgens zoog ik als online marketeer als een soort spons alle informatie op die ik moest weten: van SEO en converterende salespagina’s (gebaseerd op honderden testen) tot aan winstgevend adverteren en alle aspecten de daarbij horen.

 

 

Ik ging ondernemen. Met succes.

Ik voelde dat er meer in zat. Tegen alle adviezen in zei ik mijn baan op midden in de corona crisis om fulltime te ondernemen en aan de slag te gaan als online marketing & business coach. Iedereen zei dat het niet slim was en dat ik daarmee mijn zekerheid op gaf maar ik wist: dit is wat ik wil en ik ga hier een mega succes van maken.mijn baan op te zeggen.

En dat ging goed. Heel goed. Binnen zes maanden fulltime ondernemen was ik al doorgegroeid naar €20.000+ winst per maand, en in mijn eerste jaar draaide ik meteen een ton omzet. Ik wist hoe het spel ‘ondernemen’ gespeeld moest worden en hoe ik telkens mijn omzetplafond kon doorbreken.

Maar ik wilde meer. Ik vind het ondernemersschap altijd een soort spel dat je speelt en zo goed mogelijk wilt spelen.

Ik wilde opschalen. Ik dacht dat dat alleen kon door massa te gaan draaien, of me alleen te richten op de high end doelgroep.

Want dat was wat iedereen om me heen deed.

Maar dat wilde ik niet. Ik vond het te onzeker en ik wilde er niet alleen zijn voor één doelgroep.

Sterker nog, ik vind het ook helemaal niet verstandig te kiezen.

Wanneer je alléén voor massa met een passief programma gaat ben je compleet afhankelijk van advertenties via Facebook, en het is op lange termijn een extreem uitputtende strategie. Constant je ads bijhouden. Checken hoeveel aanmeldingen er zijn. Webinars geven. En qua omzet compleet afhankelijk zijn van tientallen of honderden verkopen. 

Wanneer je alléén voor high end programma’s gaat, ben je compleet afhankelijk van alleen Instagram of podcasten, en ben je afhankelijk van die paar klanten per maand om een hoge omzet mee te draaien.Maar wanneer net die paar klanten uitblijven, dan zit je.

Nee, ik geloof er niet in dat je moet kiezen.

Ik geloof er juist in dat die combinatie tussen een online- of groepsproduct én high level 1:1 coaching zo sterk is. Ik noem het ook wel een hybride bedrijf hebben. De combinatie tussen én een online- of groepsproduct én het aanbieden van high level 1:1 coaching. En daarmee verschillende marketingkanalen ijzersterk (al dan niet automated) inzetten.

Zodat je passief inkomen hebt en veel mensen tegelijk kan helpen, maar ook 1:1 grootse impact maakt. Risico spreidt. Omzet spreidt. Zo veel mogelijk impact maakt. En oneindig kunt opschalen.

Ik ben niet een coach waarbij je alleen voor één van beide terecht kan. Die alleen kennis heeft van webinars en ads, of alleen kennis heeft van duurdere trajecten verkopen.

Ik ben en-en.

Ik ben voor optimaliseren, automatiseren en opschalen door ijzersterke strategie zónder te moeten kiezen tussen massa en exclusief verkopen en zónder een overvolle agenda te hebben. Opschalen met een hybride bedrijf. 

Opschalen met een strategie die niet alleen volledig afhankelijk is van stressvolle ads en webinars of volledig van Instagram. Maar juist een gouden combinatie van marketingmiddelen en omzetstromen (lees: steady 30-50K+ maanden, en oneindig kunnen opschalen). Waarbij je er voor jouw doelgroep bent met zowel een schaalbaar product, als een exclusief traject.

“Tessa is heerlijk eerlijk, steunt je als je het even moeilijk hebt en reikt een hele ton praktische hulpmiddelen aan. Voor mij was samenwerken de beste keuze. “

– Beau Bergmans

Zullen we eens bellen?

Benieuwd naar mij en of ik je verder kan helpen? Laten we eens bellen.

Meer van mij horen? Beluister hieronder mijn podcast.