Welke social media kanaal inzetten & waarom je focus aan moet brengen.

Ik spreek veel ondernemers, en bij bijna elk gesprek deelt een ondernemer hetzelfde met mij, een gevoel dat ze hebben. Misschien herken je dit ook wel: Je bent elke dag úren kwijt aan social media. Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok, Pinterest. Er lijkt geen eind aan het aantal social media kanalen te komen en het lijkt vooral alsof je alles zou moeten doen. En goed. Want je ziet ondernemer X een bepaald social media kanaal inzetten, dus jij hebt het gevoel dit ook te moeten doen. Of je hebt überhaupt het gevoel dat je achterloopt op je concullega’s als je het niet doet.

Welk social media kanaal inzetten

Met zoveel social media kanalen als op dit moment snap ik dat je misschien verzand in alle verschillende opties. Want wat moet je nu inzetten? Soms heb je het gevoel beter maar alles ‘voor de zekerheid’ in te zetten, dan kanalen uit te sluiten. Want misschien loop je jouw potentiële klant wel nét mis als je kanaal X niet inzet. 

Maar dit is juist niét wat je moet doen. Tenzij je een superwoman bent met 48 uur in een dag. Grote kans van niet (ben je dit wel? Laat het me even weten, misschien kan ik wat uurtjes van je lenen ;P)

 De reden dat je dit niet moet doen is omdat je dan al jouw verschillende social media kanalen maar ‘half’ inzet. Stel je hebt €40,- die je wilt uitgeven aan een kledingstuk. Je kan die €40,- spenderen aan 1 mooi item of een 4 goedkope t-shirts van de Primark. Wat doe je dan? Kies je voor dat ene écht mooie item waar je nog jaren plezier van hebt? Of kies je voor de 4 goedkope items waar na 3x wassen al bijna niets meer van over is? 

Waarom je beter niet meer dan 2 social media kanalen in kunt zetten

Steek je liever alle tijd en energie die je hebt in 1 of 2 kanalen waar je echt waardevolle leads uit kan halen? Of ga je liever voor die 4 losse kanalen waar je eigenlijk net niets aan hebt?

Het werkt juist averechts om veel verschillende social media kanalen in te zetten, omdat je dan kanalen ‘half’ inzet. Het heeft niet je focus, dus besteed je minder tijd per social media kanaal. Als je er minder tijd in steekt, en dus een mindere contentstrategie inzet en minder interactie opzoekt, zorgt dit niet voor de resultaten die je zou willen behalen. 

Kijk naar je doelgroep

Dus, wat kun je dan beter wel doen? Focus aanbrengen. Elk social media platform kent zijn eigen strategieën en trucjes. Het kost tijd om deze te leren kennen én een sterke contentstrategie hiervoor neer te zetten. Kies maximaal twee platformen en maak deze platformen je eigen: Ga hier álles over leren en zet vol in op een sterke contentstrategie voor deze twee platformen. 

Wanneer je aan de slag gaat is het dus belangrijk een keuze te maken in de social media platformen die je gaat inzetten. 

Kies het platform waarop jouw doelgroep actief is. 

Is jouw doelgroep vrouwelijke ondernemers tussen de 25 en 45? Kies dan bijvoorbeeld voor Instagram en LinkedIn. Is jouw doelgroep interieurlovers tussen de 20-30? Kies dan voor Pinterest. Ga heel gericht kijken naar jouw doelgroep en de platformen waarop deze doelgroep actief is, en kies dan de twee platformen waarop jouw doelgroep zich het meeste bevindt. 

Een interessant hulpmiddel dat je hierbij kunt gebruiken is het Nationaal Social Media Onderzoek. Dit is een onderzoek dat ieder jaar wordt gedaan, waarbij gekeken wordt naar het gebruik van de verschillende platformen. Er wordt gekeken naar verschillende leeftijdsgroepen en de mate van gebruik van verschillende platformen. Dit platform geeft een goed inkijkje in waar jouw doelgroep actief zou kunnen zijn. 

Hou hierbij wel in gedachten dat de verschillende platformen op andere manieren gebruikt worden. Wanneer je bijvoorbeeld ZZP’ers als doelgroep hebt: De leeftijdsgroep zal waarschijnlijk wel op Pinterest aanwezig zijn, maar niet met een zakelijke insteek. Bovendien is het op Pinterest lastig een boodschap over te brengen die gericht is op de zakelijke markt. Pinterest is namelijk meer een inspiratie platform. 

Dus: Check het onderzoek, maar bedenk ook met welke insteek jouw doelgroep op verschillende platformen aanwezig zal zijn. Zijn ze zakelijk of privé aanwezig. En wordt het platform wel gebruikt voor de boodschap die jij wilt communiceren?

Zelf focus ik me vooral op Instagram. Dit is een platform waar mijn ideale klant, de vrouwelijke ondernemer tussen de 25 en 40, zich bevindt én wat ik ook leuk vind om bij te houden (ook belangrijk natuurlijk!). Instagram alleen al heb ik vaak mijn handen vol aan: Drie keer per week posten, het bijhouden van stories, het constant zoeken naar de juiste hashtags én het aangaan van interactie. Het vergt tijd, maar het levert ook mooie resultaten op. 

Wil jij hier eens verder over sparren? Weten op welke kanalen jij je moet focussen? Vraag dan een GRATIS strategiesessie aan, en ik denk met je mee.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.