5.4 Advertenties instellen

Oké check: We hebben een account aangemaakt en de advertentieteksten geschreven. Dan is het nu tijd om een campagne aan te maken! In onderstaande video’s is Melinda Crnovrsanin aan het woord. Ik weet veel van Google Ads, maar zij is écht de expert op dit gebied, dus ik heb gevraagd Google Ads aan jullie uit te leggen.

Let op: Bij deze les is het ook goed je zoekwoordenonderzoek van het hoofdstuk ‘Zoekwoordenonderzoek’ bij de hand te hebben.

1. Google Ads koppelen aan Google Analytics

In onderstaande video laat Melinda je zien hoe je Google Ads koppelt aan Google Analytics. Geen verplichte stap, maar toch handig wanneer je uitgebreid wil analyseren en meten.

2. Het inrichten van je Google Ads account & beginnen met een campagne

In onderstaande video legt Melinda uit hoe je een Google Ads account inricht, en starten we met het aanmaken van een campagne. 

3. Het instellen van de campagne

In onderstaande video legt Melinda uit hoe je een campagne precies instelt. Daarbij kijken we vooral naar de campagnestructuur, budget & biedstrategie.

4. Advertentiegroep instellen & advertenties maken

In onderstaande video laat Melinda je zien hoe je advertentiegroepen instelt en advertenties aanmaakt, de laatste stappen voor het instellen van jouw Google Ads campagne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.