Dé training voor online marketing

Voor ondernemers die nu écht stappen willen zetten met online marketing, en zelfstandig op eigen tempo aan de slag willen.

 • Ben jij al een tijdje bezig met het vergroten van jouw online zichtbaarheid, maar blijf je op dit punt hangen? Had je al veel verder willen zijn?
 • Heb jij al van alles geprobeerd op online marketing gebied, maar blijft het resultaat uit?
 • Wil jij zelfstandig aan de slag met jouw online marketing en leren hoe dit werkt?
 • Ben jij ook klaar met vage cursussen waar je nog met 1000 vragen achterblijft?
 • En wil je nu écht weten hoe je bijvoorbeeld Facebook & Instagram advertenties, SEO en e-mailmarketing inzet?

Wil jij eindelijk concrete en duidelijke stappen zetten, zichtbaar zijn voor jouw doelgroep en meer klanten en omzet genereren?

In deze online training ga je door middel van drie modules aan de slag met jouw online marketing.

Hoe fijn zou het zijn als..

✅ Je precies weet hoe je Facebook & Instagram ads, SEO en e-mailmarketing kunt inzetten, zodat je geen dure uitbesteding hoeft te doen.

✅ Meteen kennis hebt over alle marketingkanalen die je maar wilt inzetten, in plaats van maar over één specifiek kanaal.

✅ Je zelf in controle bent over je marketing: Je weet precies hoe alles werkt en bent van niemand afhankelijk.

✅ Je een succesvolle marketingstrategie voor jouw bedrijf kunt inzetten, omdat je precies weet hoe je jouw marketing moet doen.

✅ Je niet langer aanmoddert maar nu écht stappen gaat zetten, in plaats van telkens dat je telkens maar ‘wat probeert’.

Wil jij eindelijk concrete en duidelijke stappen zetten, zichtbaar zijn voor jouw doelgroep en meer klanten en omzet genereren?

In deze online training leer je door drie modules álles over het inzetten van een succesvolle marketingstrategie.

Social media

Meer connecties en groei op social media.

Van adverteren tot (gratis) meer klanten aantrekken: ik leer je hoe jij op social mediakanalen zoals Instagram en Facebook gaat groeien en jouw content bij potentiële klanten onder de aandacht brengt, zodat jij meer conversies realiseert. Van hashtags tot aan algoritme & adverteren: Alles komt aan bod.

 

Online marketing

Leer alles op het gebied van online marketing.

Google Analytics, Google Ads, Google Search Console hebben straks geen geheimen meer voor jou. Ook vertel ik je hoe je gratis hoog kan scoren in Google (SEO) én hoe je e-mailmarketing inzet. Tijdens de training geef ik je alles mee wat jij nodig hebt. Niet minder, maar ook niet meer, zodat jij ook daadwerkelijk alle informatie zelf toe gaat passen.

 

Fotografie

Creëer jouw eigen professionele branding.

…en word sneller herkend door jouw doelgroep. Goede foto’s zijn essentieel voor jouw marketingstrategie. Ik deel met jou al mijn kennis over fotografie en fotobewerking, zodat jij een professionele, visueel aantrekkelijke en consistente uitstraling op jouw website en social media-kanalen hebt. 

 

Het compléte pakket om aan de slag te gaan met jouw online marketing.

Een training die je op je eigen tempo kunt volgen in een online leeromgeving. De training vertelt je alles wat je moet weten om meer resultaat te behalen op het gebied van online marketing: Van Facebook en Instagram advertenties tot aan gratis hoger komen in Google. De training verloopt nooit: Je kunt dus alle stof gerust nog eens terugkijken.

De lessen zijn te volgen in video- en tekstvorm. Elke les sluit je af met een stappenplan zodat je precies weet wat jij moet doen om de les te implementeren. Kom je ergens toch niet uit? Dan kun je al jouw vragen stellen bij de lessen óf in de online community.

Realiseer (nu echt) online groei

Mijn belofte aan jou: ik leg je in no-nonsense taal uit wat jouw volgende stappen zijn. Geen vage, algemene informatie die je bij wijze van kunt Googelen. Iedere module sluit je af met een checklist en/of stappenplan, zodat jij helder hebt wat jij moet doen om de les te implementeren. Ook heb je bij elke les de mogelijkheid om vragen te stellen, zodat je nooit met vragen achterblijft.

Tessa de Vries, creator van de academy

“Ik zie veel ondernemers worstelen met het vergroten van hun online zichtbaarheid. Vaak zijn zij al eens teleurgesteld door een eerdere investering, waarmee ze niet waar hebben gemaakt wat was beloofd: online groei, meer zichtbaarheid en meer klanten.

Hierdoor kwam ik op het idee om een compleet aanbod aan te bieden. Met mijn diverse achtergrond en ervaring op het gebied van social media, fotografie en online marketing realiseer ik niet alleen voor mijzelf, maar ook voor klanten meer online conversies. 

Ik heb een tijd lang gewerkt als online marketeer: Ik adviseerde zowel miljoenenbedrijven als kleine ondernemers over hun online marketingstrategie én voerde deze ook uit. Ik besloot al deze kennis over marketing, tools & praktische uitvoering in een online training te voegen.

Een goede marketingstrategie kan écht het verschil maken: Mijn bedrijf groeide binnen 5 maanden van €0 naar €10.000+ omzet & winst per maand, door het inzetten van een sterke online marketing & sales strategie. En deze zelfde groei zie ik ook bij mijn klanten.

Een goede strategie kan écht het verschil maken. Hoe goed je ook bent in je vak, mensen komen pas bij je terecht als ze van je af weten en je leren kennen. Hier is marketing voor nodig.”

Dit krijg je

Kennis en concrete stappen

Kennis en concrete stappen hoe je jouw online strategie inricht voor meer online groei en conversies

know-how over tools

De know-how hoe je tools inzet om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren

meer conversies

Meer conversies omdat jij weet hoe je een marketingfunnel inzet, zowel op jouw website als op social media

professionele uitstraling

Je weet hoe jij beelden van jou en jouw onderneming vastlegt en bewerkt, voor een professionele, aantrekkelijke en consistente uitstraling

stappenplannen voor resultaat

Verschillende stappenplannen hoe jij sneller resultaten realiseert met betrekking tot groei, zichtbaarheid en conversies

Hulp bij vragen

De online training is heel uitgebreid en duidelijk, maar kom je ergens toch niet uit? Dan kun je al je vragen stellen bij de lessen óf in de online community waar Tessa én andere leden je vragen beantwoorden.

Met de academy..

✅  Weet jij preciés hoe je verschillende marketingkanalen zoals Facebook & Instagram ads, SEO en een contentstrategie (en meer) moet inzetten om te groeien in omzet. 

✅  Weet jij hoe je jouw marketing moet inzetten, zodat je geen dure uitbesteding hoeft te doen. 

✅  Zorg je ervoor dat je niet langer maar ‘wat doet’, maar dat je verschillende kanalen écht effectief inzet zodat je geen geld en energie verspild. 

In deze training ontvang je levenslang alle kennis van verschillende marketingkanalen die jij nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

Dit zeggen anderen

Over de Module Social Media

Ik volg Tessa al een tijdje en ik krijg een steeds beter beeld van hoeveel deze business woman eigenlijk weet. Haar kennis en werkervaring als online marketeer komt echt naar voren in deze training.

Met een duidelijke focus op het inzetten van personal in jouw social media strategie, leert ze je stap voor stap wat er allemaal in dit proces komt kijken. Of je nog helemaal nieuw bent in het social media landschap of je bent al eventjes bezig, deze training geeft jou de inzichten die je nodig hebt om jouw online zichtbaarheid naar een nog hoger level te tillen.

Sanne Pulles

Sannepulles.com

Tessa weet duidelijk waar ze over praat en hoe zij jou het beste kan helpen om jouw ideale klant en volger aan te spreken. Het is zó fijn om alles te leren met voorbeelden erbij uit de video’s en alle stappenplannen en gratis downloads die ze heeft ontwikkeld om leren nóg makkelijker en leuker te maken. Super waardevol, haar academy is écht een aanrader als jij wilt leren online beter zichtbaar te worden!

Joy van der Valk

By Joy Photography

Het online programma van Tessa zit boordevol waarde. Met no-nonsense & hele bruikbare informatie om jezelf en je business online een enorme boost te kunnen geven!

Sabine van der Hulst

Sabinevanderhulst.nl

Over de Module Fotografie

Mooie, uitgebreide training waarin ik ontzettend veel geleerd heb met welke instellingen ik de juiste foto kan maken. Zelfs voor flatlays; super handig voor social media of jouw webshop.

De video’s van Tessa zijn fijn om te kijken; goede stem en sfeer! Het is super fijn dat je ook de mogelijkheid hebt om vragen te stellen als iets niet lukt of je meer wilt weten.

Aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in het juiste gebruik van de camera en het bewerken van de mooiste foto’s en flatlays!

Fijn om te kunnen oefenen met de praktijkvoorbeelden in de training, maar ik kan ook niet wachten om aan de slag te gaan met mijn eigen gemaakte foto’s.

Corry van Ginhoven

Miss Supportive

Waarom deze training voor jou is

Dit levert de training jou op

na de module Social media

 • Wordt jij beter gevonden op social media. 
 • Weet jij volgers om te zetten naar betalende klanten.  
 • Weet jij hoe je een schema maakt zodat jij consistent posts deelt. 
 • Leer je hoe je nooit meer zonder inspiratie en content verlegen zit.
 • Maak jij een strakke, duidelijke bio en profiel.  
 • Voer je met gemak een effectief hashtag-onderzoek uit.  
 • Weet je hoe jij een marketing funnel instelt voor meer conversies. 
 • Plaats jij zelf converterende advertenties via Facebook en Instagram voor meer following én klanten. 

na de module Online marketing

 • Installeer jij Google Ads helemaal zelf. 
 • Weet jij hoe je zelf een zoekwoordenonderzoek doet.  
 • Weet jij hoe je gratis hoog kunt komen in Google door inzet van SEO.
 • Weet je hoe je goed scorende advertenties via Google Ads maakt zodat jij direct bovenaan in de zoekresultaten staat. 
 • Weet jij hoe je e-mail in kunt zetten om zo jouw warme doelgroep om te zetten in klanten. Van campagnes tot aan automatiseringen: Jij weet hoe je e-mailmarketing moet instellen.

na de module Fotografie

 • Zet jij fotografie sterk in voor de marketing voor jouw bedrijf.

 • Weet jij het verschil tussen verschillende camera’s en welk materiaal geschikt is voor jou(w) (budget).

 • Vind jij de perfecte locaties voor shoots voor jouw bedrijf.

 • Stel jij met gemak een camera in.

 • Ken je verschillende poses (niet meer ongemakkelijk voor de camera, hoera!).

 • Maak jij de meest aantrekkelijke composities.

 • Bewerk jij zelf jouw foto’s in Lightroom.

 • Maak jij de mooiste flatlays.

investering

Twijfel je of deze training iets voor jou is, of heb je toch nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen!

Inhoud van de trainingen

Module social media

1. Doelgroep bepalen
 1. Het belang van een specifieke doelgroep
 2. Doelgroep schetsen
2. Personal branding
 1. Personal branding, wat is het?
 2. Keuze: Wel of niet personal branding inzetten?
 3. Personal branding, de do’s en don’t’s
 4. Best practices
 5. Ideeën voor jouw eigen personal branding
3. Funnelen
 1. De marketing funnel: Wat is het?
 2. De marketing funnel voor social media
 3. Mixen van kanalen
 4. Richt je eigen funnel in
4. Kiezen tussen social media kanalen
 1. Waarom kiezen tussen social media kanalen?
 2. Content voor jouw doelgroep
 3. Social media kanalen kiezen
 4. Kanalen per doelgroep
5. Instagram

1. Profiel optimaliseren

 1. Profielfoto
 2. Kopregel, biografie & link
 3. Hoogtepunten
 4. Knoppen bellen & mailen
 5. Mensen die je volgt
 6. Feed indelen
 7. Aantal mensen dat je volgt

2. Postritme

 1. Soorten foto’s: Do’s en don’t’s
 2. Welke content te delen
 3. Mindmappen
 4. Content recylcen
 5. Postfrequentie
 6. Contentkalender
 7. Feed indelen

3. Hashtags

 1. Hashtag vuistregels
 2. De “populair” sectie: Hoe kom je hier?
 3. Hashtags formuleren d.m.v. onderzoek
 4. Hashtagsets maken

4. Stories maken

 1. Waarom zijn stories van belang
 2. Interactie met Instagram stories
 3. Jouw dienst/product verkopen via stories
 4. Personal branding inzetten
 5. Stories voor onderzoek inzetten

5. Algoritme

 1. Wat is het algoritme?
 2. Hoe beoordeelt het algoritme?
 3. Hoe kun je inspelen op het algoritme?

6.  Analyseren

 1. Waarom is analyseren van belang?
 2. Wat zeggen de verschillende statistieken
 3. Algemene statistieken: Welke statistieken moet je in de gaten houden?
 4. Statistieken per bericht: Welke statistieken moet je in de gaten houden?

6. Facebook

1. Profiel optimaliseren

 1. De URL met je gebruikersnaam aanpassen
 2. Kiezen van een profielfoto
 3. Kiezen van een coverfoto
 4. De info-sectie
 5. Toevoegingen aan je profiel middels het instellingen menu

2. Postritme

 1. Soorten foto’s: Do’s en don’t’s
 2. Welke content te delen
 3. Mindmappen
 4. Content recyclen
 5. Postfrequentie
 6. Contentkalender

3. Community’s

 1. Wat zijn community’s
 2. Hulp binnen jouw vakgebied
 3. Klanten krijgen via community’s
 4. Barterdeals inzetten
 5. Promotie van jouw bedrijf voor meer klanten

3. Analyseren

 1. Waarom is analyseren van belang?
 2. Waar vind je welke statistieken
 3. Statistieken per bericht
 4. Statistieken om in de gaten te houden
 5. Extra statistieken op desktop
 6. Doelgroepstatistieken

7. Adverteren

1. Facebook business manager vs ‘boosten’

2. Advertentieaccount aanmaken

3. Facebook pixel

4. De basis van Facebook Business Manager

 1. Navigeren door de business manager
 2. Structuur van een campagne
 3. Hoe werkt een campagne aanmaken

5. Campagnedoelen & optimalisatiestrategieeen

 1. Campagnedoelstellingen
 2. Optimalisatiestrategieen

6. Doelgroepen aanmaken

 1. De soorten doelgroepen
 2. Wanneer zet je welke doelgroep in?
 3. Hoe je doelgroepen in kunt zetten
 4. Opgeslagen doelgroep aanmaken
 5. Aangepaste doelgroep aanmaken (retargeting)
 6. Vergelijkbare doelgroep aanmaken

7. Verschillende plaatsingen

8. Een converterende advertentie maken

9. Regels voor Facebook advertenties & wat te doen bij afkeuring

10. Campagne opzetten

 1. Effectieve campagnestrategie voor funnel
 2. Awareness campagne opzetten
 3. Consideration campagne opzetten
 4. Conversie campagne opzetten

11. Analyseren & optimaliseren

 1. Welke statistieken zijn van belang
 2. Analyseren in de Business Manager

   Module Online Marketing

   1. Google Analytics
   1. Hoe installeer je Google Analytics
   2. De juiste filters instellen
   3. De basis van Google Analytics
   4. Het gebruiken van secundaire dimensies en segmenten
   5. Welke statistieken zijn van belang
   6. Learnings trekken uit je statistieken
   2. Google Search Console
   1. Hoe stel je Google Search Console in
   2. De basis van Google Search Console
   3. Jouwe website en vindbaarheid analyseren met Google Search Console
   3. Zoekwoorden-onderzoek doen
   1. Waarvoor is een zoekwoordenonderzoek van belang
   2. Wat is een goed zoekwoord
   3. Zoekwoorden vinden via Google Ads
   4. Zoekwoorden vinden via Google Search Console
   5. Zoekwoorden vinden via Ubersuggest
   6. Zoekwoordenonderzoek – Het rapport
   4. SEO
   1. Wat is SEO en hoe werkt het
   2. SEO woordenboek
   3. Wat zorgt voor een goede SEO ranking
   4. Jouw zoekwoordenonderzoek inzetten
   5. De basis van SEO
   6. Aantal woorden
   7. Techniek
   8. Linkbuilding
   9. Autoriteit
   10. Overige tips
   11. Tools
   5. SEA
   1. Wat is SEA?
   2. Introductie tot Google Ads
   3. Advertentieteksten maken
   4. Advertenties instellen
   5. Campagne analyseren & optimaliseren
   6. E-mailmarketing
   1. MailBlue aanmaken en introductie
   2. Contacten importeren
   3. Lijst aanmaken
   4. Formulier aanmaken
   5. Campagne aanmaken
   6. Automatisering instellen

   Module fotografie

   1. Materiaal

   1. Materiaal opties

   1. De optie in RAW-modus schieten
   2. Diafragma, sluitertijd en ISO-waarde
   3. Van lens kunnen wisselen
   4. Meer pixels is niet beter

   2. Soorten camera’s

   1. Telefooncamera
   2. Spiegelreflexcamera
   3. Compact camera
   4. Systeemcamera
   5. Welke camera voor welke doeleinden
   6. Opties voor jouw budget

   3. Lenzen

   1. Lenzen verwisselen
   2. Wat is het brandpunt
   3. Wat is het diafragma
   4. Namen van lenzen: Hoe lees je ze

   4. Acccessoires

   2. Foto's maken: Hoe?

   1. Instellen van de camera

   1. De waardes: Diafragma, sluitertijd en ISO-waarde
   2. Brandpuntsafstand
   3. Display instellen
   4. Veelgemaakte fouten
   5. Instellen op belichting
   6. Focus

   2. Poses

   1. Wanneer je iemand voor de lens hebt
   2. Wanneer je zelf voor de lens staat
   3. Poses
   4. Kijkrichting

   3. Belichting

   1. Belichting
   2. Fotograferen bij een raam
   3. Zon
   4. De fijnste belichting
   5. Studiolampen

   4. Kleding en kleur

   1. Kleding
   2. Kleurgebruik/herkenbaarheid
   3. Eigen stijl

   5. Shootlocaties

   6. Wat te fotograferen

   1. Mensen
   2. Voorwerpen
   3. Foto’s op andere locaties

   7. Live shoot: De praktijk

   3. Foto's bewerken

   1. Lightroom abonnement

   2. Introductie Lightroom

   3. Werken met penselen

   4. Sneltoetsen in Lightroom

   5. Standaard bewerking

   6. Werken met presets

   4. Flatlays maken

   1. Kleurthema en achtergrond

   1. Kleurthema
   2. Achtergrond

   2. Producten en compositie

   1. Het product
   2. Accessoires
   3. Compositie

   3. Live flatlay: De praktijk

   zo werkt het

   1.

   Schaf de training of losse modules aan.

   2.

   Ontvang de bevestiging van je bestelling en de factuur voor de administratie per e-mail.

   3.

   Log in en krijg toegang tot de aangekochte modules. Je hebt onbeperkte toegang en kan de modules doen op jouw tempo.

   Veelgestelde vragen

   Toch nog twijfels? Check hieronder de veelgestelde vragen.

   Kan ik ook vragen stellen bij de lessen?

   Ja, dat kan! Bij elke les heb je de mogelijkheid vragen te stellen, deze beantwoord ik zo snel mogelijk. Daarnaast kun je in de online community ook jouw vragen stellen.

   Waar kan ik de trainingen doen?

   De trainingen kun je doen op de website waarop je je nu bevindt. Je kunt inloggen met de door jou gekozen inloggegevens, door op de knop “Academy login” in het menu te drukken. Alle trainingen kun je gewoon online op je eigen tempo volgen.

   kAN IK HET TRAININGSMATERIAAL MEERDERE KEREN BEKIJKEN?

   Ja, je kunt de trainingen zo vaak doen als je zelf wilt. Je hebt onbeperkte toegang en kan alles zo vaak terug kijken als jij wilt.

   Hoe werkt de betaling?

   Je kunt betalen via iDeal, iDeal is de meestgebruikte betaalmethode in Nederland. Betaling gebeurt volledig veilig door beveiliging middels een SSL certificaat en betaling via iDeal, en je ontvangt na betaling een factuur in je mail voor jouw administratie. 

   Hoelang krijg je toegang?

   Wanneer je een training aankoopt ontvang je onbeperkte toegang. Je kunt dus op je eigen tempo de modules volgen.

   Mocht ik niet tevreden zijn, kan ik dan contact opnemen?

   Ik geloof dat je geen spijt zal krijgen van het aankopen van de training. Mocht dit toch zo zijn, of mocht je een andere vraag hebben, dan kun je altijd contact opnemen via tessa@tessadevries.com en zoeken we een oplossing. 

   Ik zou toch graag persoonlijke hulp willen, kan dat?

   Jazeker! Met een begeleidingstraject gaan we samen aan de slag met jouw online zichtbaarheid. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op via tessa@tessadevries.com.